diumenge, 10 de gener del 2010

BUNYOLS DE L’EMPORDÀ

Qui la comparteix amb nosaltres:  Eduard i Alèxia Berdala (Girona)

INGREDIENTS

- 500g de farina
- 125g de sucre
- 10g de matafaluga
- 8 rovells d’ou
- 200ml de llet
- 50g d’oli o mantega 
- 35g de llevat de forner
- 100g de sucre (llustre o en gra)
- ratlladura de llimona
- sal
- canyella en pols

Utensilis de cuina
- Una estora de silicona
- Una llengua de gat
- Un bol de vidre
- Un drap humit

PREPARACIÓ

En un bol poseu una quarta part de la farina, una quarta part de la llet i tot el llevat. La barreja es tapa amb un drap humit i es deixa en un lloc tebi fins que dobli el seu volum.
Barregeu amb la llengua de gat la mescla amb la resta de la farina i els altres ingredients. Posteriorment, quan hagi agafat consistència, amasseu-ho bé amb les mans damunt l’estora de silicona, perquè no s’enganxi.
Formeu cilindres, estirant-los i unint-los pels extrems i deixeu-los reposar uns 30 minuts aproximadament damunt l’estora.
Una vegada hagin fermentat, fregiu-los en oli d’oliva força calent i després escorreu-los bé sobre paper absorbent.
Finalment empolvoreu-los amb sucre (normal o llustre).

Que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...