divendres, 8 de gener del 2010

QUICHE D’ESPINACS

Qui la comparteix amb nosaltres:  Eduard i Alèxia Berdala (Girona)

INGREDIENTS
- 1 làmina de pasta brisa
- 200g d’espinacs bullits
- panses i pinyons
- 200grs de formatge gruyère
- 200ml de nata líquida
- 4 ous
- nou moscada, sal i pebre

Utensilis de cuina
- Un motlle de silicona rodó i baix
- Una llengua de gat
- Un bol de vidre
- Una batedora de varetes

PREPARACIÓ

Enceneu el forn a 180º (si pot ser amb el ventilador millor) per escalfar-lo.
Folreu amb la pasta brisa el motlle de silicona (no cal untar-lo amb mantega).
En una paella poseu les panses i pinyons amb una mica d’oli d’oliva i afegiu-hi tot seguit els espinacs bullits trossejats. Deixeu-ho una estona al foc i quan estigui tot ben saltejat aboqueu-ho damunt la pasta brisa ben repartit per la base del motlle; afegiu després tot el formatge gruyère ratllat pel damunt.
En un bol apart poseu-hi els 4 ous i la nata líquida i bateu-ho amb el batidor de varetes. Afegiu a la mescla un pessic de sal, pebre i la nou moscada i barregeu-ho bé.
Al final la mescla s’aboca a dins del motlle aprofitant totes les restes que quedin en el bol amb la llengua de gat.
Introduïu la quiche al forn i coeu-la durant uns 40 minuts a 180º fins que la pasta brisa estigui cuita i fins que la superfície estigui daurada.
Una vegada tret el motlle del forn, deixeu reposar la quiche durant uns 10 minuts abans de treure-la del motlle.
Es pot servir calenta o tèbia.

Que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...