Qui la comparteix amb nosaltres: Eduard i Alèxia Berdala (Girona)
INGREDIENTS
- 120g de mantega
- 150g de xocolata per fondre
- 110g de sucre
- 1 ou
- 300g de farina
- 100g de nous
- Una culleradeta de llevat en pols
Utensilis de cuina
- Una estora de silicona
- Una llengua de gat
- Un bol de vidre
- Una batedora de varetes
- Una picadora elèctrica (sinó es poden esmicolar les nous manualment)
- Un sedàs de farina
PREPARACIÓ
Prèviament enceneu el forn a uns 150º, abans de fer els següents passos:
Barregeu amb la llengua de gat la mantega fosa amb el sucre fins que estigui cremosa. Afegiu l’ou batut, la farina i el llevat tamisat i barregeu-ho bé.
Trossegeu la xocolata en trossets petits procurant que siguin de mida regular (també es poden comprar virutes de xocolata ja fetes). Piqueu les nous amb la picadora elèctrica, afegiu-ho a la preparació anterior i deixeu-ho a la nevera durant 1 hora.
Posar l’estora de silicona damunt la reixeta del forn o damunt una safata i amb una cullera formar petites porcions arrodonides de mig dit de gruix deixant espai entre elles. (Sempre manualment i irregulars. Les cookies no es fan mai amb motlles de galetes)
Coure les cookies al forn suau (150º) fins que estiguin lleugerament daurades (de 10 a 15 minuts) i deixar-les refredar. Es conserven perfectament durant alguns dies en una caixa que tanqui hermèticament.
Que vagi de gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada