dimecres, 20 de gener del 2010

COOKIES DE XOCOLATA

Qui la comparteix amb nosaltres:  Eduard i Alèxia Berdala (Girona)

INGREDIENTS
- 120g de mantega
- 150g de xocolata per fondre
- 110g de sucre
- 1 ou
- 300g de farina
- 100g de nous
- Una culleradeta de llevat en pols

Utensilis de cuina
- Una estora de silicona
- Una llengua de gat
- Un bol de vidre
- Una batedora de varetes
- Una picadora elèctrica (sinó es poden esmicolar les nous manualment)
- Un sedàs de farina

PREPARACIÓ

Prèviament enceneu el forn a uns 150º, abans de fer els següents passos:
Barregeu amb la llengua de gat la mantega fosa amb el sucre fins que estigui cremosa. Afegiu l’ou batut, la farina i el llevat tamisat i barregeu-ho bé.
Trossegeu la xocolata en trossets petits procurant que siguin de mida regular (també es poden comprar virutes de xocolata ja fetes).  Piqueu les nous amb la picadora elèctrica, afegiu-ho a la preparació anterior i deixeu-ho a la nevera  durant 1 hora.
Posar l’estora de silicona damunt la reixeta del forn o damunt una safata i amb una cullera formar petites porcions arrodonides de mig dit de gruix deixant espai entre elles. (Sempre manualment i irregulars. Les cookies no es fan mai amb motlles de galetes)
Coure les cookies al forn suau (150º) fins que estiguin lleugerament daurades (de 10 a 15 minuts) i deixar-les refredar. Es conserven perfectament durant alguns dies en una caixa que tanqui hermèticament.

Que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...