dimecres, 6 de gener de 2010

SEMIFRED DE IOGURT AMB COULÍS DE MADUIXES

Qui la comparteix amb nosaltres:  Olga del M. (Girona)

INGREDIENTS
- 4 iogurts naturals
- 125gr de sucre
- 5 fulles de gelatina
- 125cl de llet
- 200cl de nata muntada

Pel coulis:

- 500grs de maduixots
- 200gr de sucre
- Unes gotes de vinagre o llimona

Utensilis de cuina
- Una batedora elèctrica
- 1 llengua de gat
- 1 motlle de silicona de forma tipus “plumcake”
- 1 bol
- 1 biberó de cuina

PREPARACIÓ

En remull amb aigua es posen les cinc fulles de gelatina durant 5 min. aproximadament perquè s’estovin.
En un caçó a foc normal hi posarem els 125 g de sucre i els 125 cl de llet fins que quedi el sucre ben desfet.
Seguidament hi afegirem les fulles de gelatina que hauran quedat ben toves. Ho barrejarem tot bé amb la llengua de gat.
Deixarem que es refredi una mica i en un bol gros hi posarem la barreja i incorporarem els 4 iogurts i la nata prèviament muntada.
Posteriorment ho barrejarem tot amb la batedora elèctrica (minipimer).
Agafarem el motlle de silicona i el mullarem una mica per dins amb aigua i hi posarem la barreja, ho taparem amb paper d’alumini i ho posarem a la nevera unes quantes hores abans de servir.

Pel coulís: netejarem les maduixes i le sposem en un bol. Afegirem el sucre i unes gotes de vinagre o llimona (per ajudar a que plorin més). Deixarem reposar-ho i hi passarem el minipimer fins que estigui ben desfet i el posem a la nevera. El coulís servirà per posar-lo damunt el semifred i alhora, amb el biberó de cuina, es poden fer uns dibuixos de decoració al plat.

* Si és per sopar, cal preparar-lo a l’hora de dinar, per donar-li temps suficient i que quedi com un flam.

Que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...