Qui la comparteix amb nosaltres: Anna R. i Lluís M. (Girona)
INGREDIENTS
- 4 fulles de pasta Filo
- 8 llagostins o gamba
- ½ ceba mitjana
- ½ carbassó
- Pastanaga o esparracs verds, o porros...
- Raig de conyac (opcional)
Per la salsa:
- Safrà
- Nata líquida
- Sal
- Pebre
- Mantega
Utensilis de cuina
- 1 paella mitjana
- 1 pinzell de silicona
- 1 estora de silicona
PREPARACIÓ
Pelar els llagostins, treure el cap i el fil des intestins.
Tallar petites les verdures: ceba, carbassó i pastanaga i saltejar-les. Les començarem a coure en funció de les que tardin més i anirem afegint la resta. Quan ja estiguin una mica cuits, afegir les cues de llagostins i saltegem una mica més. Abans no estigui cuit del tot afegim la nata.
Deixar reduir la nata i refredar.
Agafar les fulles de pasta filo (un parell de làmines per farcellet) i untar-les amb una mica de mantega (cal desfer-la prèviament) amb el pinzell de silicona.
Afegim el farcit (lleugerament fred sinó es trenquen les fulles de filo) i fem el farcellet.
Posar els farcellets damunt l’estora de silicona i coure al forn a uns 200ª.
Per la salsa:
Desfer la mantega en un pot, afegir-hi la nata i un cop bulli afegim les fulles de safrà, un pessic de sal i pebre i ho barregem.
Presentació:
Es serveix acompanyat d’unes fulles d’espinacs i unes tomates cherris a un lateral del plat i el farcellet al mig. Sobre el farcellet decorar amb la salsa de safrà.
Que vagi de gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada