Qui la comparteix amb nosaltres: Ma Eugènia P. (Llorà)
INGREDIENTS
- 2 ous
- 2 cullerades de llet
- 2 cullerades d’oli
- 5 cullerades d’anís
- 3 cullerades de sucre
- 1 grapadet d’anís en gra
- 1 sobret de soda (gasosa)
- 1 sobre de llevat en pols
- Farina, la que admeti
Utensilis de cuina
- Una llengua de gat
- Una cullera
- Un bol
- Uns guants de làtex
- Una paella mitjana per fregir o un pot alt
- Una escumadora de nylon
PREPARACIÓ
Barrejar tots els ingredients amb les mans dins un bol gros, sobre una fusta de treball o sobre el mateix taulell de la cuina.
Es barreja tot plegat fins aconseguir una massa esponjosa i que no s’enganxi a les mans tot afegint-hi més farina si ho permet.
S’agafa amb les mans una nou de massa, se’n fa una bola i posteriorment es rodola amb les mans damunt el taulell i se’n fan cilindres gruixuts. S’uneixen per les puntes perquè quedi una forma de rosquilla (amb forat al mig) no massa prima.
Quan estiguin tots fets es van fregint amb l’oli calent a la paella i amb una escumadora de nylon es van apartant en un plat cobert amb paper de cuina perquè absorbeixi l’accés d’oli.
Es deixen refredar una mica i se’ls tira el sucre pel damunt.
Que vagi de gust.
Nota. Els roscons anglesos tindran una textura dura, com de galeta per fora i una mica tendra per dins.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada