Qui la comparteix amb nosaltres: Eduard i Alèxia Berdala (Girona)
INGREDIENTS
- 4 ous
- 50g de sucre normal
- 50g de sucre llustre
- 100g de farina
- sucre llustre per decorar (opcional)
Utensilis de cuina
- Un motlle rodó de silicona d’uns 24-26cm
- Una llengua de gat
- Un parell de bols de vidre
- Una batedora de varetes (manual o elèctrica)
- Un sedàs o tamís de cuina
PREPARACIÓ
Es posen els rovells d’ou i el sucre normal en un bol i es baten amb la batedora de varetes. Estaran a punt quan la mescla hagi quedat espumosa, blanquejada i hagi doblat el seu volum.
Amb un altre bol més gran es munten les clares a punt de neu amb la batedora de varetes (manual o elèctrica). Es pot posar un rajolí de suc de llimona per ajudar-les a pujar. Quan hagin doblat gairebé el seu volum s’hi afegeix el sucre llustre i es segueix batent fins que quedin ben muntades.
A continuació s’afegeix el bol dels rovells al bol amb les clares amb compte i amb la llengua de gat es va barrejant la mescla fins que quedi uniforme.
Posteriorment i amb un sedàs (o tamís) s’agrega la farina i el llevat al bol, prèviament barrejats, perquè no hi quedin grumolls i amb l’ajuda de la llengua de gat s’acaba d’uniformar tot plegat. Cal fer-ho amb cura intentant que la massa no baixi el seu volum.
Finalment es posa la barreja al motlle de silicona i es deixa al forn a uns 180º durant 20 minuts. El pa de pessic estarà llest quan es punxi amb un escuradents i surti ben net.
Una vegada fred es pot decorar amb sucre llustre pel damunt.
Que vagi de gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada