dissabte, 16 de gener del 2010

RISOTTO DE CEPS

Qui la comparteix amb nosaltres:  Mar M. (Barcelona)

INGREDIENTS:
400g  d'arròs bomba
1 ceba
30g de ceps secs o 300 de frescs
1,5 litres aproximadament.  de brou de verdures o d'au o l'aigua d'hidratar els ceps
50g  de mantega
1 copa de vi blanc
100g de parmesà reggiano ratllat
Oli, sal i pebre

Utensilis de cuina

1 cassola plana mitjana d’alumini fos (fundició)
1 cullera per remenar acrílica o de fusta
1 motlle de muntar plats d’acer inoxidable

PREPARACIÓ

Si els ceps (boletus edilus) són frescos tallar-los en dauets. Si són secs posar-los a remullar en un litre d'aigua a temperatura ambient durant una mitja hora. Una vegada hidratats escórrer-los bé (guardant l'aigua que utilitzarem com a brou per a l'elaboració del risotto) i tallar-los també en trossos petits.
Tallar la ceba a trossets i confitar-la a foc lent, amb una mica d'oli, durant uns 30-45 minuts fins que quedi transparent.
Afegir els ceps, pujar el foc una mica i saltejar-los durant uns 5 minuts.
Afegir l'arròs i donar-li una mica voltes amb la cullera fins que quedi semitransparent. Incorporar la copa del vi blanc i tornar a barrejar, quan el vi s'hagi reduït, salar una mica i anar afegint el brou a poc a poc, a mesura que es vagi absorbint (millor calent per no tallar el procés de cocció), anar barrejant l'arròs i anar afegint el brou a mida que aquest s'evapori (en total tarda uns 18 minuts). A mitja cocció comprovar la sal i salpebrar si és necessari. Quan l'arròs ja gairebé estigui fet afegir-hi una mica de mantega i el parmesà ratllat. Barrejar bé, apagar el foc i deixar reposar uns minuts.

Acabat: Servir el rissoto a la mateixa cassola o emplatar-lo individualment amb l'ajuda d'un motlle de muntar plats d’acer inoxidable.  Empolvorar-lo amb encenalls de parmesà i algun cep laminat.

Que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...