diumenge, 17 de gener del 2010

RISSOTTO VERD AMB ENCENALLS DE PARMESÀ

Qui la comparteix amb nosaltres:  Mar M. (Barcelona)

INGREDIENTS: 
400g  d'arròs bomba
2 cebes
2 carbassons
1,5 litres de brou de verdures
1 copa de vi blanc
100g de parmesà reggiano ratllat
Julivert
Caramuixa
75ml d’oli d’oliva verge

Utensilis de cuina:
1 cassola plana mitjana d’alumini fos (fundició)
1 cullera per remenar acrílica o de fusta
1 bol o pot alt
1 batedora elèctrica (minipimer)
1 motlle de muntar plats d’acer inoxidable

PREPARACIÓ
Posar oli en una cassola i quan estigui calent afegir la ceba picada i coure-la a foc lent fins que quedi transparent.  Tallar el carbassó prèviament pelat (reservar la pell per a l'oli) en dauets petits i afegir-lo a la cassola. Salar i barrejar.
Afegir l'arròs i donar-li una mica voltes, afegir el vi blanc i tornar a barrejar.  Quan el vi s'hagi reduït, incorporar el brou en petites quantitats i deixar-lo bullir durant uns 10-12 minuts aproximadament (anar afegint brou a mesura que es vagi evaporant) una mica més de brou i deixar-lo coure uns 5 minuts més.

Per fer la picada, posar la pell del carbassó, el julivert, la caramuixa i l'oli en un pot, triturar-ho tot amb la batedora elèctrica i reservar.

Afegir la barreja  anterior (la  picada d’oli verd) a l'arròs i deixar coure fins que l'arròs quedi llest. Posar el parmesà ratllat i fer-li un parell de barrejades perquè quedi totalment incorporat.
Retirar del foc i deixar reposar uns minuts.

Acabat:Servir el rissoto donant-li forma amb un muntador de plats d’acer inoxidable i empolvorar-lo amb encenalls de parmesà i un parell de tires de caramuixa.

Que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...