dilluns, 18 de gener del 2010

RISOTTO NEGRE AMB XIPS DE VERDURES

Qui la comparteix amb nosaltres:  Mar M. (Barcelona)

INGREDIENTS: 

400gr d’arrós bomba
5 escalunyes
100cl de vi blanc sec
1 l. de brou d’au o de peix
1 sípia mitjana
20cl de tinta (la tinta d’una sípia)
Oli d’oliva
150gr de formatge parmesà  ratllat
50gr de mantega
8 llagostins o gambes
2 pastanagues

Utensilis de cuina
1 cassola plana mitjana d’alumini fos (fundició) i una paella
1 cullera per remenar acrílica o de fusta
1 motlle de muntar plats d’acer inoxidable
1 mandolina

PREPARACIÓ

Tallar la escalunya petita i posar-la a coure a la cassola amb oli fins que estigui daurada, quan la escalunya estigui a punt afegir la sípia trossejada a daus i fregir fins que quedi una mica torrada.
Afegir la salsa de la sípia, donar un parell de voltes i afegir l'arròs, ofegar-ho tot bé, salpebrar i incorporar el vi blanc. Quan el vi s'hagi evaporat afegir-hi la tinta. Barrejar bé i anar afegint el brou poc a poc, en calent. Deixar coure durant uns 20 minuts. En finalitzar la cocció afegir el formatge parmesà ratllat i la mantega i barrejar-ho tot bé.
Marcar les gambes en una paella amb una mica d'oli, pelar i reservar.
Tallar les verdures ben fines amb ajuda d'una mandolina, fregir en abundant oli calent i escórrer en paper de cuina.

Per l'oli d'alfàbrega, escaldar un grapat d'alfàbrega, refredar, assecar bé i triturar amb una mica d'oli d'oliva suau.

Acabat: Disposar en un motlle per muntar plats d’acer inoxidable i posar-hi l'arròs, coronar sobre amb els xips de verdura i les gambes.

Que vagi de gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...