dijous, 21 de gener del 2010

PASTÍS DE LLIMONA i MERENGA

Qui la comparteix amb nosaltres:  Eduard i Alèxia Berdala (Girona)

INGREDIENTS
Per a la base
- Galetes maria (un paquet)
- Mantega fosa (200-250grs)

Pel pastís
- 4 ous
- 1 cullerada de mantega
- 50grs de sucre fi
- 150grs de sucre normal
- Suc d’1 llimona i ½
- Ratlladura d’1 llimona

Utensilis de cuina
- Un motlle rodó de silicona preferentment desmotllable
- Una llengua de gat i una màniga pastissera
- Un parell o tres de bols de vidre
- Una batedora elèctrica
- Una picadora elèctrica (sinó es poden posar les galetes en una bossa de paper de plàstic i triturar-les amb una mà de morter)

PREPARACIÓ
Prèviament s’escalfa el forn a 250º amb ventilador mentre es fan tots els següents passos:
Es trituren totes les galetes Maria amb la picadora elèctrica i es col•loca la galeta triturada en un bol. Seguidament s’hi va afegint mantega (fosa prèviament al microones) fins a fer una massa uniforme tot barrejant amb la llengua de gat.
Es col•loca la barreja de la galeta i la mantega al fons del motlle, estesa amb les mans i compactant-la amb una cullera, de manera uniforme perquè quedi una base de 0,5cm de gruix màxim.
En un altre bol s'aboquen el suc de llimona, els 3 rovells d'ou (les clares es guarden), 1 ou sencer, el sucre, la ratlladura i la mantega. Una vegada ben batut tot amb la batedora elèctrica, s'aboca en el motlle sobre la pasta de galeta i s’introdueix en el forn a uns 180º fins que estigui cuit.
Mentrestant es munten les 3 clares a punt de neu amb el sucre fi. Es posa la merenga en una màniga pastissera i quan el pastís està cuit, s'adorna tota la superfície amb la merenga. Finalment s'introdueix en el forn 1-2 minuts per a daurar lleugerament amb el gratinador les puntes de merenga.

Que vagi de gust.

1 comentari:

  1. Hola,
    Em probat de fer el pastís de llimona, pero no ha sortit be.... Segur que no hi falta res a la recepta?? La setmana passada vam fer el de formatge, BONISSIM!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...