Qui la comparteix amb nosaltres: Eduard i Alèxia Berdala (Girona)
INGREDIENTS
Per a la base
- Galetes maria (un paquet)
- Mantega fosa (200-250grs)
Pel pastís
- 4 ous
- 1 cullerada de mantega
- 50grs de sucre fi
- 150grs de sucre normal
- Suc d’1 llimona i ½
- Ratlladura d’1 llimona
Utensilis de cuina
- Un motlle rodó de silicona preferentment desmotllable
- Una llengua de gat i una màniga pastissera
- Un parell o tres de bols de vidre
- Una batedora elèctrica
- Una picadora elèctrica (sinó es poden posar les galetes en una bossa de paper de plàstic i triturar-les amb una mà de morter)
PREPARACIÓ
Prèviament s’escalfa el forn a 250º amb ventilador mentre es fan tots els següents passos:
Es trituren totes les galetes Maria amb la picadora elèctrica i es col•loca la galeta triturada en un bol. Seguidament s’hi va afegint mantega (fosa prèviament al microones) fins a fer una massa uniforme tot barrejant amb la llengua de gat.
Es col•loca la barreja de la galeta i la mantega al fons del motlle, estesa amb les mans i compactant-la amb una cullera, de manera uniforme perquè quedi una base de 0,5cm de gruix màxim.
En un altre bol s'aboquen el suc de llimona, els 3 rovells d'ou (les clares es guarden), 1 ou sencer, el sucre, la ratlladura i la mantega. Una vegada ben batut tot amb la batedora elèctrica, s'aboca en el motlle sobre la pasta de galeta i s’introdueix en el forn a uns 180º fins que estigui cuit.
Mentrestant es munten les 3 clares a punt de neu amb el sucre fi. Es posa la merenga en una màniga pastissera i quan el pastís està cuit, s'adorna tota la superfície amb la merenga. Finalment s'introdueix en el forn 1-2 minuts per a daurar lleugerament amb el gratinador les puntes de merenga.
Que vagi de gust.
Hola,
ResponEliminaEm probat de fer el pastís de llimona, pero no ha sortit be.... Segur que no hi falta res a la recepta?? La setmana passada vam fer el de formatge, BONISSIM!!!